Reserveer nu

Nieuws

  • WATUKU

    Gepost door / 0 reacties

    De naam van een recent ontdekte indianenstam, de snelste roetsjbaan ter wereld, een bermplantje waar je high van wordt … ? Fout, fout, andermaal fout !

    WATUKU is ‘Wandelen Tussen Kunst‘, een driejaarlijkse openluchttentoonstelling, waar je op een ongedwongen manier kennis maakt met West-Vlaamse beeldende kunsten. Daarnaast is het ook: nieuwe plekjes ontdekken, mensen ontmoeten, wandelen in het dorp, … . De ‘Vlaamse Kultuurvereniging Gits’ zit ondertussen reeds aan de 6de editie. Ook Buytenshuys verleent opnieuw zijn medewerking, via het beschikbaar stellen van een stukje “overdekte open lucht”, oftewel … serre ;-). Voorlopig moeten we het nog stellen met het beeld ‘Slagschaduw’, maar tussen 4 juli en 9 augustus kunnen we opnieuw genieten van werken van echte kunstenaars.

    Tijdens WATUKU is er dit jaar extra aandacht voor de herdenking van WOI. Je kruipt bij ons in de huid van een kunstenaar en vormt daarmee een schakel in de grote ‘Land Art Installatie’. Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofd­doelstellingen van ComingWorldRememberMe.  Je maakt je eigen beeldje, een naamplaatje linkt je op unieke wijze met één welbepaald slachtoffer uit WO I. Hiermee steun je meteen ook een goed doel. Meer info CWxRM>