Reserveer nu

Workshops

We hebben twee nieuwe workshops permanent in ons aanbod, die op locatie doorgaan.

‘Pizza bakken op de houtoven’: groepen vanaf 8 personen kunnen aan de slag met deeg, ingrediënten en vuur.
– Smakelijke uitleg over pizza van a tot z
– In duo aan de  slag met originele ingrediënten en recepten
– Eigen pizza’s bakken in authentieke houtoven voor een unieke smaak
– Genieten van het resultaat vergezeld van een passend wijntje of iets fris
– U keert huiswaarts met een  goedgevuld receptenboekje als aandenken
– Een sfeervolle fotoreeks maakt het verhaal compleet…

Prijs te bekomen op aanvraag.

‘Zuurdesembrood bakken’: Uw broodjes is nog niet gebakken ? Maak er werk van bij de artisanale wijkbakker. In uitwerking, doe navraag!

 

Daarnaast hebben we ook workshops op aanvraag in onze B&B.

Voor wie als groep geïnteresseerd is in een workshop, gekoppeld aan een verblijf, helpen wij graag iets leuks en origineels uitwerken. Ruimschoots op voorhand aanvragen is uiteraard noodzakelijk. Volgende workshops zijn reeds eerder in B&B Buytenshuys georganiseerd:

‘Barbecuen, de kunst van het koken buytenshuys’: Onder leiding van een chef-kok, werd een gastronomisch viergangen menu voor de barbecue klaargemaakt en achteraf met volle teugen gesmaakt. We hopen dat de deelnemers tijdens de zomer hun gasten aangenaam konden verrassen met de opgedane kennis: Sint-Jacobsnootje in een jasje van gerookte zalm, lottefilet met spek en tagliatelle, gegrild lamskroontje met kiwi en rozemarijnaardappeltjes, ananas met Mandarin Napoleon, …

‘Creatief met chocolade’: Meesterpatissier Kris Goegebeur toonde dat het mogelijk is om heerlijke chocoladedesserten te bereiden zonder gespecialiseerde machines. Een originele kijk op een gekende lekkernij gegarandeerd na deelname aan de workshop: duoglaasje met crème van koffie en chocolade, tempura van banaan met chocoladesausje, studentenhaver, pralines van chocolade-amandelbrood, …

‘Wijn proeven en snuffelen’: Niets is leuker dan samen gezellig van een glaasje wijn en hapje te genieten. Brigitte bracht ons terzelfdertijd de beginselen van het wijn proeven bij. Vanaf toen bleef geen enkele geurtje of aroma nog onbesproken tijdens het degusteren.