Reserveer nu

Nieuws

 • De Warmste Living – Repair Café

  Gepost door / 0 reacties

  Op zaterdag 13 december 2014 tussen 10 en 17 uur organiseren wij een “Muziekinstrumenten Repair Café” en free stage ten voordele van Music for Life !

  Ons goede doel, “De Muziekbank”, richt zich specifiek op de groeiende groep kinderen en jongeren die een muziekopleiding aan een academie of muziekschool stopzetten vanaf het moment dat van hen verwacht wordt dat zij zelf hun instrument bekostigen. “De Muziekbank” werft fondsen om hieraan tegemoet te komen. Vanuit het bewustzijn dat we de planeet stilaan naar de vaantjes helpen en om tegengewicht te bieden aan de wegwerpmaatschappij ontstond bij ons het idee van het “Muziekinstrumenten Repair Café” : “Wat als we nu eens een oproep lanceren in West-Vlaanderen om niet meer gebruikte muziekinstrumenten (al dan niet met een klein mankement) in te zamelen, te herstellen en te schenken aan “De Muziekbank” voor een tweede leven ?” .

  Die dag zullen er enkele muziekinstrumentenherstellers aanwezig zijn die het instrument zullen evalueren (mogelijk zelf al een kleine herstelling zullen uitvoeren). Muziekinstrumenten zonder muziek horen we jullie denken, dat zou inderdaad een beetje vreemd in de oren klinken. We voorzien dus ook wat muzikale randactiviteiten, waaronder een free stage waar elk die daar zin in heeft het podium ter beschikking krijgt om met zijn/haar (akoestische) muziek naar buiten te komen. Wie zelf geen instrument te geef heeft, kan dus gewoon ook gezellig iets komen drinken en ondertussen genieten van muziek ten voordele van het goede doel ! Gentle Vex en CaMilleFois zijn al twee groepen die dag op het podium zullen staan.

  Het “Repair Café” netwerk helpt mee de afvalberg te verkleinen in Vlaanderen en draagt bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving !