Reserveer nu

Nieuws

 • Als een vis in het water

  Gepost door / 0 reacties

  Het thema water loopt als een “blauwe” draad doorheen de provincie West-Vlaanderen in  2015.

  Op 30 en 31 mei is er het evenement “Weekend aan de Stroom“, dat je de IJzer en Handzamevaart in de Westhoek actief en recreatief laat beleven. Maar ook na dit weekend kan je de stilste plekjes via exclusieve valleiwandelingen verder ontdekken. Een valleigids vergezelt je op deze 5 à 7 km lange tocht met een straf verhaal uit de Eerste Wereldoorlog als uitgangspunt en vele vogel- en natuurgeluiden op je tocht. Je trekt naar de mooiste waterrijke plekjes via onverharde paden midden het weidse landschap. Schrik niet als je tijdens je tocht “Vreemde Vogels” tegenkomt. Check de data op de site.

  De Damse Vaart, een initiatief van Napoleon Bonaparte, bestaat 200 jaar en dat wordt gevierd van juni tot september.  Het iconische landschap van de Damse Vaart, met één van de meest majestueuze bomenrijen van het land, biedt zonder twijfel het meest schilderachtige panorama van het Brugse Ommeland. Brugge, Damme, Sluis en de omliggende Zwinstreek zorgen voor extra troeven om de regio te ontdekken met de fiets of wandelschoenen. De volledige feestkalender is op de website te vinden.

  Genieten op terrassen aan de waterkant, in levendige stadjes, van kilometers autovrije jaagpaden en een afwisselend landschap langs de Leie en kanalen. ‘Pleziervaart en waterpret’ bundelt het volledig aanbod aan waterrecreatie in de Leiestreek. Naast bootverhuur is er aandacht voor watersport en openluchtzwemmen. Ook de georganiseerde boottochten komen aan bod. Ze laten je elk op hun eigen manier genieten van een ontspannend moment langs het water.

  Veel beekjes maken een groot water. De pleziervaarder wordt op zijn wenken bediend in West-Vlaanderen. De diverse vaarkaarten maken je wegwijs op het water, wij gidsen jullie naar de schatten op het vaste land. Dat je ook aan de kust terecht kan voor waterpret, staat als een paal boven water.